Excentrieke Rotterdam

Rotterdam is het jongere, meer kosmopolitische neefje van Amsterdam. De Rotterdamse Kubuswoningen, Markthal, Witte Huis en Euromast zijn architectonische wonderen die elke architect graag zou zien. De Rotterdamse kalender staat vol met festivals en culturele evenementen, om nog maar te zwijgen van de innovatieve gebouwen en wolkenkrabbers van de stad.

De maritieme geschiedenis van Rotterdam is te zien in het Maritiem Museum.

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en is trots op haar maritieme ontwikkeling. Het Maritiem Museum is een geweldige plek om de scheepvaartindustrie uit de eerste hand te bekijken. Leer meer over de kranen en de essentiële knopen van zeilers, en probeer eens te landen en een helikopter te manoeuvreren tijdens een rondleiding door de haven. Voor kinderen is het een geweldige plek omdat ze de gele hoeden en het gele vest kunnen dragen om de exposities te verkennen.

De Erasmusbrug is een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben in de stad Rotterdam.

De Erasmusbrug, of Erasmusbrug, is een must-see bij een bezoek aan Rotterdam. Bij de beroemde Euromast-toren van Rotterdam, het World Trade Center, de Rotterdamse haven en alle Rotterdamse schepen afgemeerd aan de rivier de Nieuwe Maas, kun je ze allemaal zien vanaf deze brug. Het moderne stadslandschap van Rotterdam wordt bepaald door de Erasmusbrug, een geavanceerd technisch wonder. Vergeet niet je camera mee te nemen; dit is een geweldige plek voor foto’s!

rotterdam kubus woningen

De Kubuswoningen zijn een heerlijke plek om te verdwalen.

Ze zijn ontworpen door Piet Bloom om eruit te zien als een bos, met het dak als de top van een boom. Wat als je in een 45 graden gekantelde kubus zou moeten leven? In Museum Show Cube (Kijk-Kubus) kun je nu een volledig gemeubileerde kubuswoning bezichtigen. Voor alle duidelijkheid: leven in een kubus is niet bepaald plezierig. Breng een of twee nachten door in Stayokay Hostel om de volledige ervaring op te doen. Zorg ervoor dat je je hoofd omhoog houdt als je het huis binnenkomt!

Bij Markthal proef je eten van over de hele wereld.

Deze unieke overdekte markt wil je niet missen vanwege de prachtige architectuur. De Markthal ligt verscholen onder de hoefijzerboog van een woongebouw, zoals je van buitenaf kunt zien. Meer dan honderd kramen bieden een grote verscheidenheid aan verse producten van over de hele wereld. Daarnaast zijn er verspreid over de markt meerdere eettentjes waar je onder het genot van een fruitsapje bitterballen, poffertjes of verse kibbeling kunt proeven.

Geniet van de levendige muurschildering met bloemen, fruit, zeevruchten en groenten terwijl je door het gebied slentert. Je ziet ook de ramen van de wooneenheden, waarvan ik me vaak afvraag hoe het zou zijn om in te wonen.

Bron: Rotterdam Taxi Bestellen