Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Factoring mkb

Groeien in het MKB door factoring!
Factoring biedt op veel gebieden voordelen. Het neemt u als werkgever veel werk uit handen. Daarnaast kan uw bedrijf snel groeien doordat uw liquide middelen vergroot worden. Nu klinkt factoring misschien als iets wat typisch is voor grote maatschappijen. Niets is minder waar, ook MKB’ers kunnen goed gebruik maken van factoringen. Sterker nog, de midden- en kleinbedrijfstak kan juist veel halen uit factoring!

Denk maar aan dat u met een klein bedrijf juist heel erg afhankelijk kan zijn van dat uw facturen op tijd betaald worden. Deze facturen zijn namelijk het middel om uw bedrijf in stand te houden of zelfs verder te laten groeien. Grote bedrijven willen vaak groeien, maar zijn minder afhankelijk van uitstaande facturen dan u als MKB’er. Dit is dus al een reden waarom factoring juist heel geschikt is voor MKB’ers. Daarnaast wilt u zich als ondernemer natuurlijk richten op de leuke zaken van uw bedrijf. Daarvoor bent u tenslotte uw bedrijf begonnen, toch?

Factoring zorgt er ook voor dat u zich meer kan richten op de taken waar u goed in bent en die u bovendien leuk vindt. Maar zijn alle vormen van factoring dan geschikt voor u? Niet helemaal, er zijn verschillende vormen van factoring, American Factoring en traditionele factoring. Kleinere bedrijven zijn vaak voordelig uit met de vorm van factoring die American Factoring wordt genoemd. Bij American Factoring komt u snel in aanmerking bij een maatschappij, is er geen sprake van langdurige contracten en krijgt u het volledige factuurbedrag overgemaakt. Daarnaast is er geen minimumomzet nodig. Dit is dus ideaal voor wat kleinere bedrijven en MKB’ers!

Welke factoringmaatschappij past bij ons?
Maar welke maatschappij past dan het beste bij u als MKB’er? Het is niet gemakkelijk om dit zelf uit te zoeken. Allereerst moet u weten wat u precies met uw bedrijf wil bereiken aan de hand van factoring. Dit is iets wat u echt zelf moet doen. Echter, dan bent u er nog niet. Er zijn talloze factoringmaatschappijen die allemaal net iets anders aanbieden. De maatschappijen verschillen niet alleen in aanbod en service, ook de prijs komt niet altijd helemaal overeen. Dit is dus een hoop werk om zelf uit te zoeken.

Vergelijken is erg belangrijk tarieven en voorwaarden variëren sterk!
Om hier meer over te weten te komen is het verstandig om verschillende factormaatschappijen met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijgt u een goed overzicht van de verschillende factormaatschappijen en de voordelen daarvan. Daarnaast kunt u zo goed vergelijken welke factormaatschappij nu echt geschikt is voor u als MKB-er.