Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Factoring vergelijken

Vergelijken loont, tarieven kunnen veel verschillen
Factoring heeft veel voordelen, zo verhoogd het de liquide middelen en kan uw bedrijf sneller groeien. Het is dus begrijpelijk dat u overweegt om gebruik te maken van factoring. Maar voor welke factormaatschappij moet u dan precies kiezen? Er zijn heel wat maatschappijen die factoring als dienst aanbieden. Om nu precies het bedrijf te kiezen wat het beste bij uw soort bedrijf past is het verstandig om de verschillende factormaatschappijen te vergelijken.

American style factoring
Zo zijn er bedrijven die zich vooral richten op American Factoring. Dit is vooral voordelig voor kleinere bedrijven omdat u snel en makkelijk in aanmerking komt voor American Factoring. Daarnaast zijn de contracten niet langdurig waardoor u deze eenvoudig kunt stoppen. Ook krijgt u bij American Factoring het volledige factuurbedrag overgemaakt en heeft u geen minimumomzet nodig. Wel worden klanten bij American Factoring gescreend en kan een maatschappij dus ook een klant weigeren.

Traditionele factoring
Een anderen vorm van factoring is Traditionele factoring. Dit is vooral voor bedrijven met een grote omzet voordelig. Denk hierbij aan een omzet die groter is dan 2,5 miljoen euro. Voordelen van Traditionele Factoring zijn dat dit relatief goedkoper is en dat ze snel klanten accepteren. Nadelen zijn dat u niet snel in aanmerking komt voor deze vorm van factoring en dat slechts 70% van het totale factuurbedrag voorgefinancierd wordt. Daarnaast vragen zijĀ  soms om een jaarlijkse bijdrage en moet bij sommige partners uw bedrijf langer dan 3 jaar bestaan. Ook ligt het debiteurenrisico bij uzelf, in tegenstelling tot American Factoring en dient u langere contracten af te sluiten.

Kortom, er is nogal veel om rekening mee te houden als u gaat kiezen voor een factoringmaatschappij. Uit ervaring weten wij dat als u zelf op zoek gaat naar welke factoringmaatschappij bij u past, dit een ondoordringbaar doolhof is. Allereerst moet u al weten wat u precies verwacht van een factoringmaatschappij. Ook is het handig als u van te voren bedenkt wat u precies wilt bereiken binnen uw bedrijf aan de hand van factoring. Dit is slechts het eerste gedeelte. Het is namelijk ook van belang dat u op de hoogte bent van welk bedrijf wat aanbiedt en wat dit inhoudt.

Dan is het ook nog niet zo gemakkelijk om een duidelijk overzicht te krijgen van wat u dat precies gaat kosten. Een factoringmaatschappij uitkiezen is zo makkelijk nog niet. Daar kunt u wellicht wel wat hulp bij gebruiken. Door factoring te vergelijken bent u verzekerd van een goede keus. Ook krijgt u door factoring vergelijken een duidelijk overzicht van de voordelen van de verschillende maatschappijen. Daarnaast kunt u ook goed te prijs-kwaliteit verhoudingen van de verschillende bedrijven vergelijken.