Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Factoring zzp

Rust als ZZP’er door de zekerheid van factoring!
Factoring is misschien niet het eerste wat u zult associëren met ZZP’ers. Echter, voor zowel hele grote bedrijven als kleine ZZP bedrijfjes biedt factoring veel voordelen. Factormaatschappijen bevoorschotten uw facturen. U geniet meteen van een percentage van uw factuur zodat uw bedrijf snel kan groeien. Dit scheelt u dus een hoop tijd omdat u niet hoeft te wachten op de betaling van facturen.

Juist voor ZZP’ers is het op tijd betaald krijgen erg belangrijk!
Juist voor ZZP’ers kan dit dus een groot voordeel zijn! Waarom, hoor ik u vragen. Denk bijvoorbeeld aan een enorm groot bedrijf. Ja, zij zijn gebaat bij factoring omdat zij zo sneller zullen groeien, echter, zij zijn niet volledig afhankelijk van openstaande facturen. Vaak worden deze vooral gebruikt om verder te groeien of te investeren. Voor kleine bedrijfjes is het vaak zo dat zij wel, in grote mate, afhankelijk zijn van openstaande facturen. Juist daarom is factoring voor kleine bedrijfjes geschikt. Het helpt ZZP’ers om verder te kunnen, ondanks nog openstaande facturen.

Voor ZZP’ers is het vooral voordelig om voor American Factoring te kiezen. Dit brengt voordelen met zich mee zoals dat u snel en makkelijk in aanmerking komt voor American Factoring. Daarnaast is er geen sprake van langdurige contracten en en heeft u geen minimumomzet nodig. Dit is wel het geval bij andere vormen van factoring. Als laatst krijgt u bij American Factoring het volledig factuurbedrag overgemaakt.

Maar welke maatschappij past dan nu precies bij u als ZZP’er? We begrijpen maar al te goed dat de keuze voor een factormaatschappij niet altijd even makkelijk is. Sterker nog, het vraagt om behoorlijk wat kennis van de factoring markt om een goede keus te kunnen maken. Wat u zelf kunt doen is het op een rij zetten van wat u precies verwacht van een factoringmaatschappij, en wat u denkt dat factoring kan betekenen in uw bedrijf. Daarna kunt u op zoek naar factoringmaatschappijen die hieraan voldoen. Dit klinkt makkelijker dan het is. Het is niet altijd makkelijk om uit te vinden welke factoringmaatschappij nu het voordeligst is voor uw bedrijf. Om dit overzichtelijk te houden is het aan te raden om verschillende factormaatschappijen met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijgt u een goed overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende factormaatschappijen. Zo wordt het voor u als ZZP’er overzichtelijk om een maatschappij te kiezen die bij uw visie past.

Kortom, een ding is duidelijk, factoring is zeker nuttig voor u als ZZP’er, met name American Factoring zal u veel kunnen bieden. Echter, een factoringmaatschappij kiezen is nog niet zo makkelijk als het klinkt. Daarom wordt u aangeraden om factoringmaatschappijen met elkaar te vergelijken zodat u een goed beeld krijgt van welke maatschappij bij uw visie past.