Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Kosten factoring

Wat u betaald bij factoring heet de factor fee. Deze factor fee hangt helemaal af van de factoringmaatschappij. Daarnaast spelen factoren zoals de hoogte van het factuurbedrag, de kredietwaardigheid van uw debiteur, het betalingstermijn en de vorm van factoring mee. Een mogelijkheid is dat u een fixed fee betaald. Dit is een vast bedrag per jaar.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden zoals dat u een percentage van uw omzet betaald als factor fee. Andere maatschappijen hanteren een combinatie van deze verschillende factor fee vormen. Voordelig is dat de laatste jaren de kosten van factoring zijn afgenomen en verwacht wordt dat dit nog verder af zal nemen. We helpen u graag om de juiste factoringmaatschappij te vinden!

Altijd vergelijken
Wat het exact voor uw bedrijf kost is dan ook lastig te zeggen. Ons advies is altijd te vergelijken, voorwaarden en het tarief kunnen per maatschappij sterk verschillen. Via Factoringopties.nl vraagt u gratis en geheel vrijblijvend 4 offertes aan van factoringmaatschappijen die aansluiten bij uw profiel!