Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Kredietverzekering

Factoring of een kredietverzekering?
Wie zich voor het eerst gaat verdiepen in kredietverzekeringen en factoring loopt waarschijnlijk tegen een muur aan. Alles lijkt op elkaar en u weet niet wat nu precies geschikt is voor u. Het handigst is om eerst te bedenken wat u precies voor uw bedrijf voor ogen heeft. Als u een beeld heeft van wat u van een eventuele kredietverzekering of van een factoringmaatschappij verwacht, is het makkelijker om gericht op zoek te gaan naar wat bij uw bedrijf past.

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen verzekeren en factoring?
Factoring en kredietverzekeringen lijken in een bepaald opzicht veel op elkaar. Toch zit hier wel degelijk verschil in. Bij een kredietverzekering geniet u van services zoals het onderzoeken van de kredietwaardigheid van debiteuren, evaluatie van de klantenportefeuille, incasso en het uitbetalen van schadevergoedingen aan verzekerden als de schade gedekt is. Bij factoring geniet u van debiteurenadministratie, voorfinanciering, incasso na vervaldag en draagt u het risico van niet-betalingen niet zelf. De twee die er bij factoring dus sterk uitspringen zijn de voorfinanciering en het risico van niet-betaling dat u afdraagt. Dit zijn grote voordelen voor verschillende soorten bedrijven omdat u dit de mogelijkheid geeft om uw bedrijf snel te laten groeien.

Meer zekerheid met factoring
Daarnaast brengt het minder risico’s voor uw bedrijf met zich mee. Factoring biedt dus vaak meer voordelen dan een kredietverzekering. Er zijn nog wel verschillende vormen van factoring waar u rekening mee kunt houden. American factoring is veruit de meest gebruikte vorm van factoring. Bij deze vorm van factoring komt u snel en makkelijk in aanmerking voor factoring. Verder is er geen sprake van langdurige contracten of een minimumomzet. Bij American Factoring krijgt u het hele factuur bedrag over gemaakt. Een andere vorm is traditionele factoring. Hierbij liggen de kosten relatief een stuk lager. Bij deze vorm moet u wel uw hele debiteurenbestand overdragen. Deze laatste vorm wordt het meest gebruikt bij grote bedrijven. American Factoring is meer in trek bij de kleinere bedrijven.

Nu u meer weet over het verschil tussen een kredietverzekering en de verschillende vormen van factoring hopen we dat u een stukje verder bent in een keus maken.