Modieuze lentejassen voor vrouwen. Hoe kies je de juiste voor jezelf?

Welke bovenkleding moet ik dragen in de lente? Wanneer de temperatuur zeker aangenamer wordt, maar het nog geen tijd is om bloesjes met korte mouwen te dragen, kan een voorjaarsjas een goede keuze zijn. Vrouwenjassen zijn een absolute must in de garderobe van elke vrouw. Een van die jassen kan gewoon een lichte voorjaarsjas zijn. Het zal u niet alleen beschermen tegen de koude wind, maar ook elegantie en stijl toevoegen aan uw outfits.

Voorjaarsjassen – voor dames

Een dameslentejas beschermt u tegen de nog kille temperaturen en geeft uw outfit elegantie en chic. Hoewel u in de winkels niet alleen elegante voorjaarsjassen vindt, maar ook meer sportieve of casual jassen. Elegante damesjassen zijn een prima vervanger voor een jasje.

Vrouwen jassen voor de lente:

Trench – tijdloos en uiterst elegant. Kan gedragen worden met een jurk of jeans.
Jas geknoopt in de taille – de beste keuze voor dames die de slanke taille willen benadrukken. Ze zijn elegant, maar niet nonchalant. Ze passen bij de meeste outfits.
Parka – een keuze voor vrouwen die de voorkeur geven aan een sportieve stijl. Kies lichte pastelkleurige parka’s voor de lente.

Damesjassen – waar moet je op letten?

Als je beslist over het type lentejas, denk dan ook na:

Maat – het lijkt triviaal, maar het is de moeite waard om na te denken over hoe de jas ligt. Waarom? Het is de moeite waard een jas te kiezen waaronder u bijvoorbeeld een jas kunt dragen.
Kleur – heb je een bloedrode vacht gespot? Of misschien heb je de perfecte jas in het zwart gevonden? Voordat u een overhaaste beslissing neemt over de kleur, bedenk dan eerst welke kleur jas het beste bij uw kleding zal passen. Vergeet niet dat lichte en pastelkleuren belangrijk zijn in de lente. Donkere kleuren moeten ook niet worden gekozen vanwege de schijnende zon. Donkere jassen zullen snel warm worden in dit weer.
Passend bij uw figuur – het is heel belangrijk een jas te kiezen die bij uw figuur past. Dames van klein postuur kiezen het best jassen tot onder de knie of net daarachter, om hun silhouet niet te verkorten. Slanke vrouwen kunnen zich jassen met dubbele knopen met epauletten, gespen of knopen veroorloven. Als uw figuur enigszins rond is, kunt u beter kiezen voor rechte jassen, met een ceintuur en smalle revers, om uw silhouet licht te laten lijken.

Op matterhorn-moda.nl hebben we alles wat je nodig hebt.