Rotterdam is speciaal

Bij architectuur wordt elke andere stad in Nederland, Rotterdam, vaak over het hoofd gezien door zijn charmantere broer en zus, Amsterdam. Als de meeste mensen aan Nederland denken, stellen ze zich bakstenen huizen voor die elegant tegen elkaar leunen om niet in de grachten om te vallen – niet een kosmopolitische stad vol moderne gebouwen. Rotterdam is echter helemaal de moeite van het bezoeken waard, en vormt een geweldige dagtrip vanuit Amsterdam! Bezoek Rotterdam om een andere kant van Nederland te zien. Er zijn zo veel dingen te doen in Rotterdam Nederland, dat je je hier zeker niet zult vervelen. Rotterdam bezienswaardigheden bezoeken is net zo leuk als in Amsterdam en er zijn tonnen plaatsen om te bezoeken in Rotterdam.

rotterdam erasmus brug

In deze Rotterdam gids vind je plaatsen om te bezoeken in Rotterdam, Rotterdam Nederland bezienswaardigheden, en waar je kunt overnachten in Rotterdam.

Rotterdam was vroeger net zo schilderachtig en charmant als Amsterdam, tot het in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd werd en bijna de hele stad met de grond gelijk gemaakt werd. Ondanks dit tragische verleden herbouwde Rotterdam zich opnieuw en bezit nu enkele van de interessantste architectuur in Europa van wereldberoemde architecten. Voor meer Rotterdam inspiratie, bekijk deze prachtige Rotterdam fotografie.

Als je de regen in Amsterdam wilt ontvluchten, moet ik misschien je hart breken… Rotterdams weer is zowat hetzelfde als Amsterdams weer, op een graad of twee na!

Wat zou een reis naar Rotterdam zijn zonder de beroemde Kubuswoningen te zien? Ze hebben op de een of andere manier beruchtheid verworven. Persoonlijk vind ik ze nogal lelijk (sorry!), maar ze zijn even iconisch voor de stad als de grachten dat zijn voor Amsterdam en zijn een van de belangrijkste toeristische attracties van Rotterdam geworden. Je kunt een rondleiding door de Kubuswoningen nemen, of als je zoals ik bent, vind je het misschien genoeg om hun evenwichtsoefening van buitenaf te waarderen.

De Kubuswoningen van Rotterdam staan aan de Overblaak 70. Als je in Rotterdam aankomt via station Blaak of als je met het openbaar vervoer bent stap je gewoon het station Blaak uit en je ziet de kubuswoningen! De Kubuswoningen zijn een van de populairste Rotterdamse toeristische attracties.

Rotterdam Centraal Station zelf is indrukwekkend – het is beslist het modernste treinstation dat ik ooit gezien heb. Geniet van een pauze van de traditionele bakstenen gebouwen in Rotterdam en neem de insta-waardige ontwerpen in je op – het is goed, je kunt het ook voor de ‘gram doen. Alleen al de geweldige architectuur is een Rotterdamse must see.

Recht tegenover de Kubuswoningen vind je het pas geopende Markthal aan de Rotterdamse Blaak raakt alle juiste noten : moderne architectonische vormgeving? Check! Geweldige locatie? Check! Alle kaas en Hollandse lekkernijen die je je maar kunt wensen? Check en check!

Als je houdt van de beroemde markthallen in Barcelona (La Boqueria) of Madrid (Mercado de San Miguel), dan zal de Markthal in Rotterdam helemaal in je straatje passen. De Markthal is een van de leukste Rotterdamse attracties, en niet voor niets. De Markthal verving de vorige dagelijkse markt die jarenlang op dezelfde plaats in Rotterdam plaatsvond.

Nu vind je in dit nieuwe bouwwerk niet alleen marktkraampjes, maar ook een heleboel restaurants om te bekijken (het Italiaanse restaurant van Jamie Oliver is er maar één van). Ga er even langs voor een snelle stop, of een uitgebreide maaltijd, en je zult niet teleurgesteld zijn.

De Markthal ligt ook aan de Blaak, dus je kunt gemakkelijk twee vliegen in één klap slaan door de kubuswoningen te bezoeken.

Bron: Taxi Rotterdam Online Bestellen