Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Wat is American Factoring?

De meest gebruikte vorm van factoring is American Factoring. Hierbij worden facturen gekocht. Dit wordt gezien als de eenvoudigste en snelste manier van factoring gezien. Deze vorm van factoring is met name populair bij ZZP’ers en MKB’ers. Maar wat is dan precies het verschil met het traditionele factoring? Bij de traditionele variant kunt u kiezen welke uitstaande facturen u aan een factoringmaatschappij verkoopt. Hierbij bent u dus niet verplicht om alle facturen van uw klanten te verkopen aan de factoringmaatschappij.

De voordelen van American Factoring
De voordelen van American Factoring zijn dat u veel sneller in aanmerking komt voor American Factoring dan voor Traditional Factoring. Ook is American Factoring veel sneller. Daarnaast is er bij deze variant geen sprake van langdurige contracten en kunt u dus factoring van een bepaalde klant zonder moeite eenvoudig stoppen. Bij American Factoring is het ook een voordeel dat u het volledige factuurbedrag overgemaakt krijgt. Uiteraard op de factorkosten na. Het laatste grote voordeel van American Factoring is dat hierbij geen minimumomzet nodig is.

Het nadeel van American Factoring
Een nadeel van American Factoring is dat de klanten worden gescreend en de factormaatschappij dus ook het recht heeft om klanten eventueel te weigeren. Kortom, American Factoring biedt veel voordelen. Met name voor de wat kleinere bedrijfjes en is daarom niet voor niets populair bij ZZP’ers en MKB’ers. Overweegt u factoring? Dan zit u met American Factoring waarschijnlijk goed, zeker als u eigenaar bent van een klein bedrijf.